Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκάλεσε την «κόντρα» μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκου Παππά.

Απαντώντας στα πυρά που δέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης του είπε ότι «δεν μπορείτε να υποδύεστε τον ρόλο που είχατε πριν κυβερνήσετε». «Αν θέλετε να προκόψετε θα πρέπει να σοβαρευτείτε. Η αντιπολίτευσή σας είναι μη σοβαρή. Το να έρχεστε στην Βουλή αδιάβαστος είναι βαρύ ατόπημα. Ήδη έχετε κοπεί. Πέσατε κάτω από την βάση. Από δω και πέρα θα μιλάτε σοβαρά».

Είχε προηγηθεί η συνολική κριτική που άσκησε ο κ. Παππάς δηλώνοντας ότι η λογική του νομοσχεδίου είναι: «περιμένουμε τον ιδιωτικό τομέα να μας δείξει πού υπάρχει κέρδος και τρέχουμε από πίσω να τον διευκολύνουμε καταργώντας κάθε προστατευτικής διάταξης».

«Κομπορρημονείτε ότι σε εκτεταμένη διαβούλευση με τον ΣΕΒ συγκροτήσατε το αναπτυξιακό του σκέλος – δεν ξέρω αν κ. Σκέρτσος το συγκρότησε όταν ήταν στον ΣΕΒ ή τώρα», είπε για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Μάλιστα, είπε ότι οι επιχειρήσεις «και από εμάς ζητούσαν, το θέμα όμως είναι αν το συμφέρον των επιχειρήσεων θα κάμπτει το γενικό δημόσιο συμφέρον και το δικό σας νομοσχέδιο το κάμπτει». Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ότι βάζει στις ταχυμεταφορές μέχρι και το ντελίβερι φαγητού: «Θα παραγγέλνετε πίτσες και σουβλάκια κι αυτό θα είναι στον αναπτυξιακό νόμο. Τι μήνυμα στέλνετε;», ανέφερε, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για τις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές που εντάχθηκαν στο ίδιο νομοσχέδιο  και άσκησε κριτική για την κατάργηση της ονομαστικοποίησης μετοχών  και πόθεν έσχες ιδιοκτητών ΜΜΕ και εκδοτών. Ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε «να σοβαρευτεί, διότι χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση».

«Έχετε κάνει σημαία ότι εντάξαμε στον κωδικό για τις ταχυμεταφορές στο νομοσχέδιο τα κούριερ. Εσείς είχατε εντάξει στον δικό σας αναπτυξιακό την παραγωγή on line περιεχομένου για ενήλικες και ξέρετε τι σημαίνει αυτό», αντέτεινε στον κ. Παππά, τονίζοντας ότι ο τομέας των ταχυμεταφορών έχει πάνω από 700 εκ. ετήσιο τζίρο.

«Εμείς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική για τις επενδύσεις χώρα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης ενώ σχετικά με τους μετόχους των ΜΜΕ είπε ειρωνικά στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ: «Με εξέπληξε αυτή η εσωτερική ανάγκη του κ. Παππά να μαθαίνει και τον τελευταίο μέτοχο σε μέσω ενημέρωσης. Δεν μας λέει όμως ποιος είναι ο μέτοχος της off-shore της “Αυγής”». «Αν σας αρέσει η ονομαστικοποίηση πείτε μας ποιος είναι ο μέτοχος της off-shore της “Αυγής”», είπε, σημειώνοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ενώ κατέληξε λέγοντας στον κ. Παππά «δεν είστε στο 2014, έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών». Η αναφορά του στην «Αυγή» προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου που του ζήτησε να ανακαλέσει την «απαράδεκτη αναφορά στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς».  Όσον αφορά την κατάργηση της ονομαστικοποίησης και της υποβολής πόθεν έσχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι οι μέτοχοι δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση ονομαστικοποίησης και υποβολής πόθεν έσχες αλλά μόνο οι τυχόν μεριδιούχοι που θα επενδύσουν στην ψηφιακή τηλεόραση που έχει λάβει άδεια με την προηγούμενη νομοθεσία.