Γεννηματά : θέλουμε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού – Οχι άλλη χαμένη ευκαιρία

«Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γενημάτα.

«Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γενημάτα.

«Εμείς θέλουμε επιτέλους να ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι του εξωτερικού. Να προσμετράται η ψήφος τους. Να εκλέγουν αντιπροσώπους. Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία». Μάλιστα η κ. Γεννηματά κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα.

Εθνική ομοψυχία για την τουρκική επιθετικότητα

Η κ. Γεννηματά στη δήλωσή της αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε και στο θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

«Επεσήμανα στον κ. Μητσοτάκη ότι απέναντι στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα χρειάζονται εθνική ομοψυχία και αποφασιστική στάση στο εσωτερικό όπως και συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις ΤΩΡΑ από τους εταίρους και συμμάχους μας».

Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση  να ζητήσει οπωσδήποτε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και αλλαγή της Κοινής Δήλωσης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Οι επόμενες συναντήσεις Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει τα τετ α τετ με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα θα συναντηθεί στις 16:00, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45, και τέλος με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk