Αιχμηρή απάντηση δίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με το σχέδιο Ηρακλής για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, που σήμερα πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση λέει συνεχώς ότι είχε σχέδιο, αλλά ‘δεν πρόλαβε’ να το εφαρμόσει» είναι η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στις κατηγορίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση οικειοποιήθηκε το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια.

«Είχε 4,5 χρόνια και τα άφησε όλα για τους επόμενους»

«Κανείς δεν πιστεύει την προηγούμενη κυβέρνηση όταν λέει συνεχώς ότι είχε «σχέδιο», αλλά «δεν πρόλαβε» να το εφαρμόσει…» αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας και προσθέτει: «Είχε τεσσερισήμισι χρόνια, αλλά τα άφησε όλα για τους επόμενους».

Αντίθετα, τονίζει «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων της να προετοιμάσει, να διαπραγματευτεί και να ολοκληρώσει ένα συνεκτικό, αξιόπιστο και εγκεκριμένο από την Κομισιόν σχέδιο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην απαλλαγή των τραπεζών από το μείζον πρόβλημα των κόκκινων δανείων.»

» Έτσι θα πάρουν ανάσα ρευστότητας πολίτες και επιχειρήσεις. Ρευστότητα που θα στηρίξει υψηλούς, βιώσιμους, ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος όλων των Ελλήνων».