Για την πολιτική επικαιρότητα και την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, μίλησαν στην εκπομπή One Report ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Για το θέμα των διαρροών από τη μυστική ψηφοφορία της Τρίτης, ο κ. Γαϊτάνης διευκρίνισε πως δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι διαρροές προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η πλειοψηφία ήταν αρραγής και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε συντεταγμένα. Οι διαρροές δεν προέρχονται από μας. Ψάξτε άλλού» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός από την δική μας πλευρά. Προχωράμε συντεταγμένα, δεν αισθάνομαι ότι έχουμε να απολογηθούμε σε κάτι» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε τόσο στην απουσία του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συζήτηση.

«Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην απουσία του Σαμαρά από την όλη υπόθεση. Όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη σκευωρός τόσες φορές για τον Τσίπρα, γιατί δεν εμφανίστηκε στη βουλή να το υπερασπιστεί;» τόνισε και συμπλήρωσε πως «όπως και στο Μακεδονικό την επόμενη μέρα των εκλογών άλλαξε στάση, όπως και στο Μάτι θα το βάλουμε και αυτό στο ίδιο ταμπλό» κατέληξε.