Στο λιμάνι της Ελευσίνας έφτασε το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που είχε επιστρατευτεί ώστε να μεταφέρει 389 πρόσφυγες από τη Σύμη όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας αλλά είχε δημιουργηθεί πρόβλημα και με τη σίτιση.

Οι 389 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με τα οποία και πρόκειται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν μεταφερθεί περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά προς την ενδοχώρα με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Λέσβο και συγκεκριμένα από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.

Εκεί διαμένουν περίπου 13.000 άνθρωποι καταγράφοντας ιστορικό υψηλό από την αρχή της προσφυγικής κρίσης παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης.

Αντιδράσεις από τους ξενοδόχους

Την ίδια ώρα, δύσκολα φαίνεται ότι θα προχωρήσει το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.

Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός των ξενοδόχων σε μη παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αφού ο αριθμός των τουριστών είναι εμφανώς περιορισμένος ακόμα και το χειμώνα κι έτσι οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν μία οικονομική ανάσα.

Πηγή: onetv.gr