Ότι η υπόθεση «βοά για παραδικαστική λειτουργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια μιας 5χρονης που έπεσε θύμα ασέλγειας ενός 60χρονου πριν από 12 χρόνια.

Όπως αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου σε δελτίο Τύπου, σήμερα, Τετάρτη (9/10/2019), συζητείται ενώπιον του Αρείου Πάγου, η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 5χρονης Ν.Χ., με δράστη τον 60χρονο Γ.Χ.

Ποια είναι η υπόθεση που εκκρεμεί

«Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων από το 2007, με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων. Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με υποχρέωση καταβολής σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή προς 250 ευρώ το μήνα, πλέον προσαυξήσεων. Τόσο κοστολογήθηκε η αφαίρεση της παιδικότητας, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της παρέλευσης 8ετιας παραγράφηκαν σειρά κατηγοριών παράνομης οπλοφορίας που βάρυναν τον ίδιο κατηγορούμενο, αλλά και η κατηγορία ασέλγειας σε άλλο ένα παιδί της οικογένειας», αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η υπόθεση που βοά για παραδικαστική λειτουργία είναι τεράστια

Όπως εξηγεί, σήμερα κρίνεται η αναίρεση του κατηγορουμένου, που ζητά την εξαφάνιση της καταδίκης.

«Το δράμα που βιώνει η οικογένεια του κοριτσιού, την οποία εκπροσωπώ, είναι ανείπωτο. Αλλά και η προσβολή που νιώθουμε όλοι όταν μια υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία είναι τεράστια» εξηγεί η δικηγόρος και καταλήγει:

«Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε αναβολή, η οποία του χορηγήθηκε. Εμείς σήμερα θα ζητήσουμε, εκτός από την απόρριψη της αναίρεσης, να ελεγχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδόθηκαν οι τόσο προκλητικά χαριστικές δικαστικές αποφάσεις».