Αναψαν τα αίματα μεταξύ Αδ. Γεωργιάδη – Π. Πολάκη λίγο πριν ολοκληρωθεί η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αφού παρείχε πλήρη κάλυψη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εκτόξευσε απειλές, προαναγγέλλοντας τρίτο γύρο στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του Αδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας, όμως τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί.

Πρόσθεσε, δε, ότι για τα πολιτικά πρόσωπα που έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεσή τους, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί -όπως είπε χαρακτηριστικά- «και του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου είχαν αρχειοθετηθεί και μετά πήγαν φυλακή».

Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα είπε με το γνωστό του μάγκικο ύφος: «γι’ αυτό προσέξτε και έπεται και τρίτος γύρος».

Η απάντηση Γεωργιάδη

Στις απειλές και τις κατηγορίες Πολάκη εναντίον του απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με τους τόνους να ανεβαίνουν.

«Κάνατε εξεταστική επιτροπή για δύο χρόνια και δεν αποδείξατε τίποτα. Το περίφημο πόρισμά σας ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πόρισμα αυτό. Δεν το φέρατε γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα. Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί και να τους κατηγορεί ο καθένας για ό,τι θέλει» υποστήριξε και συνέχισε:

«Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει ο καθένας, αλλά το τι αποδεικνύεται. Εμένα με έψαξε εισαγγελία διαφθοράς δύο χρόνια αλλά από ό,τι μας είπατε η αρχειοθέτηση δεν φτάνει. Θέλει και στάμπα από τον Πολάκη για να έχουμε αθωότητα. Εάν δεν μας αθωώσει ο δικαστής Πολάκης δεν γίνεται».

«Κύριε Πολάκη» είπε απευθυνόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό «για την προκαταρκτική που μιλάμε σήμερα το πιθανότερο είναι να καταλήξετε εσείς στον εισαγγελέα πάρα εγώ. Γιατί θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες όταν αρθεί η ασυλία τους αν πράγματι τους ξέρατε, όπως έχετε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, και αν πράγματι τους ξέρατε τότε είστε κι εσείς εμπλεκόμενος στην σκευωρία περί αλλοιώσεως του πολιτεύματος και ισόβια κάθειρξη».

«Επειδή εισαγγελέας δεν είσαι και όταν με βλέπεις τρέμεις, σταμάτα τα αυτά και πείτε ναι στη προκαταρκτική που δεν την ψηφίζετε και μην κρύβεστε» κατέληξε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ανταπάντηση Πολάκη

Επί προσωπικού ζήτησε να ανταπαντήσει ο κ. Πολάκης στην φράση του κ. Γεωργιάδη ότι τον βλέπει και τρέμει.

«Επειδή έκανες από μακριά κάποιες χειρονομίες του στυλ «τώρα ήρθε η σειρά μας που άλλαξαν τα πράγματα» εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Κάτι τέτοιους ακροδεξιούς σαν την πάρτη σας τρώμε πέντε για πρωινό» είπε χαρακτηριστικά.