Εξιλαστήριο θύμα λοιπόν ο κ. Παπαγγελόπουλος για τον κ. Τσίπρα. Ολα νόμιμα και ηθικά για το περιβόητο σκάνδαλο Novartis  καμιά ένδειξη σκευωρίας  η χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για τον πρώην πρωθυπουργό. Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες  δικαστικών λειτουργών, ακόμα και  κουκουλοφόρων μαρτύρων για πιέσεις να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα προφανώς ήταν τυχαία περιστατικά και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απλώς ενδιαφερόταν να αντιμετωπίσει τη διαφθορά…

Επί δύο χρόνια τώρα η δημόσια ζωή της χώρας κυριαρχήθηκε από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της, όπως είχε διατυμπανιστεί. Ο κ. Τσίπρας  και τα στελέχη του κόμματος του όχι απλώς το είχαν κάνει σημαία, αλλά είχαν εκδώσει προκαταβολικά καταδικαστικές αποφάσεις, για ορισμένους τουλάχιστον, από όσους είχαν εμπλέξει. Το αποτέλεσμα φυσικά το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων  όταν οι βαρύγδουπες αποκαλύψεις αποκαλύφθηκαν κενές περιεχομένου.

Το σκάνδαλο της Novartis αλλά και γενικότερα της πέρα από κάθε μέτρο φαρμακευτικής δαπάνης είναι φυσικά  δεδομένο και υπαρκτό. Όπως αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι στη διάρκεια της κρίσης με συνεχείς παρεμβάσεις η δαπάνη για φάρμακα επανήλθε σε σχεδόν φυσιολογικές διαστάσεις. Η κυβέρνηση του Σύριζα δεν ενδιαφέρθηκε όμως ποτέ να ερευνήσει τις πραγματικές αιτίες και τους φυσικούς ή και ηθικούς αυτουργούς, αν υπήρχαν, αυτής της διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος  συνέβαλλε καθοριστικά στη στοχοποίηση  συγκεκριμένων πολιτικών  αντιπάλων. Με στόχο να διασφαλίσει παράλληλα ,όπως τον κατηγορούν, για λογαριασμό της προηγούμενης κυβέρνησης τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Τουλάχιστον αυτό που του καταμαρτυρούν, πέρα από τους πολιτικούς στοχοποιήθηκαν, συγκεκριμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί που είχαν αναμιχθεί στις υποθέσεις. Ο ίδιος φυσικά μιλά  για εγκληματική οργάνωση που θέλει να τον εξοντώσει και υποστηρίζει ότι  είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

Ο πρώην υπουργός έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίσει  τον εαυτό του. Όμως αυτή η θλιβερή ιστορία, που έχει διχάσει τον πολιτικό κόσμο, αλλά κυρίως έχει τραυματίσει βαρύτατα το κύρος της Δικαιοσύνης, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει μέχρι τέλους. Να διερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της, να έρθουν στο φως οι όποιες ευθύνες όλων όσων έχουν υπονομεύσει την αξιοπιστία  των θεσμών. Αρκετές πληγές έχει αφήσει και στο πολιτικό σύστημα και στη Δικαιοσύνη. Είναι υποχρέωση και της Βουλής, στο βαθμό που την αφορά και της Δικαιοσύνης, να μην αφήσουν άλλες σκιές να πλανώνται στη δημόσια ζωή…

ΤΟ ΒΗΜΑ