Με στολή παραλλαγής, πράσινο μπερέ και γυαλιά ηλίου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ποζάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στέλνει το μήνυμα για τη Συρία.

Η φωτογραφία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως μήνυμα ότι η επιχείρηση στη Συρία ξεκινά. Παρομοιάζουν μάλιστα το σημερινό μήνυμά του με το μήνυμα που δόθηκε και πριν από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Όπως και στις 20 Ιουλίου 1974 ο τουρκικός στρατός πήγε στην Κύπρο για να φέρει την ειρήνη και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Τουράν Γκιουνές έστειλε το μήνυμα «η Αϊσέ πήγε διακοπές» (από το όνομα της κόρης του) και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση στην Κύπρο, αντίστοιχο μήνυμα στέλνει σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνοντας την έναρξη της επιχείρησης στην Συρία» σημειώνει ο τουρκικός τύπος, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

 

«Το αίμα είναι το ίδιο με το αίμα των προγόνων μας»

Στη λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αναφέρεται μάλιστα:

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει το μεγαλείο των προγόνων μας. Μη νομίζεις ότι η φύση αλλάζει. Αυτό το αίμα είναι το ίδιο με το αίμα των προγόνων μας».

View this post on Instagram

Ecdadımızın heybeti ma’rûf-ı cihandır, Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!?? #TSK #PÖH #JÖH

A post shared by Mevlüt Çavuşoğlu (@mevlutcavusoglu) on

«Πράσινο φως» από την τουρκική Βουλή

Σημειώνεται πως η ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε λίγη ώρα πριν από το «πράσινο φως» της τουρκικής Βουλής για επέκταση της εντολής για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση τη Δευτέρα, καθώς η έγκριση που είχε δώσει η Βουλή ήταν για στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 30 Οκτωβρίου 2018 έως τις 30 Οκτωβρίου 2019.