Καλεσμένη στην εκπομπή One Direct ήταν ο Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παγώνης και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Σημεία αντιπαράθεσης ήταν οι συντάξεις χηρείας, το ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, τα κοινωνικά επιδόματα, το αφορολόγητο αλλά και το ότι η νέα κυβέρνηση δεν αιτήθηκε την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο κ. Παγώνης αναφέρθηκε και στα κομματικά του καθήκοντα και τον ρόλο της γραμματείας που είναι επικεφαλής λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Χρησιμοποιούμε νέα εργαλεία πολιτικής, πλατφόρμες επικοινωνίας, επισκεπτόμαστε χώρους εργασίας. Και προσπαθούμε να διασυνδέσουμε τις οργανώσεις μας με αντίστοιχες του ΕΛΚ ή της ΕΕ, ώστε να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία. Οι κομματικές οργανώσεις πρέπει να εξελίσσονται. Και η ίδια ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Όταν σταματήσεις να κάνεις πετάλι, πέφτεις» σημείωσε ο κ. Παγώνης, λέγοντας πως «το να ενταχθούμε στη νεολαία της ΝΔ, ήταν και μια μορφή κοινωνικοποίησης τότε».

Από την πλευρά της η κα. Γεννιά αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ήττα στις εκλογές:

«Θα ήταν πολύ απλοϊκό να πω ότι ήταν μόνο ένας ο λόγος για τον οποίο ηττηθήκαμε στις εκλογές. Το στοίχημα το μεγάλο ήταν τριπλό για τον Αλέξη Τσίπρα. Να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και το έκανε. Το δεύτερο είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, όπου όλοι μια χαρά την υπηρετούμε. Το τρίτο ήταν να ηγηθεί στην κεντροαριστερά. Σε αυτό άργησε. Κι εκεί έχουν ευθύνη οι κομματικές οργανώσεις» σημείωσε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη να χαμηλώσουν κάποιες φωνές στο εσωτερικό του κόμματός που δεν θέλουν την διεύρυνση και την μετεξέλιξή του.

Πηγή: onetv.gr