Άνδρος και Σύρος στο «μάτι» της κακοκαιρίας – Χείμαρροι οι δρόμοι

Επί ποδός βρέθηκε χθες το βράδυ (07/10), η Πυροσβεστική, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις μετέρεψαν σε χείμαρους τους δρόμους της Άνδρου και της Σύρου με αποτέλεσμα πολλούς εγκλωβισμούς πολιτών στα αυτοκίνητά τους

Δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική, χθες (07/10) το βράδυ, καθώς η κακοκαιρία «χτύπησε» για τα καλά την Άνδρο, προκαλώντας πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Πολλές ήταν οι πλημμύρες σε διάφορα σημεία του νησιού ενώ μάλιστα, χρειάστηκε να κάνει πολλές επεμβάσεις, αφού υπήρξαν και οδηγοί, οι οποίοι λόγω της καταρρακτώδους βροχής εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Εκκλήσεις για απεγκλωβισμούς στην Άνδρο

Συγκεκριμένα, υπήρξαν δύο περιστατικά, όπου οι οδηγοί, κάλεσαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς λόγω της δυνατής βροχής και της ορμητικότητας του νερού, δεν μπορούσαν να εξέλθουν των οχημάτων τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν εγκλωβισμένοι.

Τρία οχήματα συνολικά παρασύρθηκαν από τα νερά.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων σε περιοχές της Άνδρου

Όπως αναφέρει το cyclades24, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στις περιοχές Αποικία και Στενιές ενώ πολλά ήταν και τα βράχια που έπεσαν σε πολλά σημεία του επαρχιακού δρόμου Απροβάτου – Παλαιόπολης.

Την ίδια στιγμή από τα ρέματα είχαν δημιουργηθεί χείμαρροι και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή μέχρι νεοτέρας.

«Πνίγηκε» η Σύρος

Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στο νησί της Σύρου λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, που σημειώθηκαν χθες βράδυ.

Γύρω στα μεσάνυχτα, ξεκίνησε μία πολύ έντονη καταιγίδα, η οποία στην συνέχεια έφερε πλημμύρες σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk