Βαρουφάκης : Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για Brexit

Επίκαιρη ερώτηση για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του για το Brexit κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου για το Brexit, κατέθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει πως «αν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου δεν αποφασιστεί επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), την 31η Οκτωβρίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 ΜέΡΑ25 : Τι στάση θα κρατήσει ο πρωθυπουργός;

«Δεδομένου του μεγάλου κόστους για όλη την Ευρώπη, οικονομικού και θεσμικού, μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.», ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τη Βουλή εάν «αποδέχεται ως τετελεσμένο την απαίτηση των διαπραγματευτών της Ε.Ε. (με επικεφαλής τον κ. Μισέλ Μπαρνιέ) για την λεγόμενη Ιρλανδική Εγγύηση (Irish Backstop) που απορρίπτει η βρετανική κυβέρνηση ή θα καλέσει τους εταίρους μας να δείξουν μεγαλύτερη ευλυγισία».

Ζητεί επίσης από τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή ποια στάση θα κρατήσει σε μια πιθανή αίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 που θα του έχει υποβάλει να καταθέσει το βρετανικό κοινοβούλιο εναντίον της βούλησής του. Συγκεκριμένα ρωτά αν θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας επέκτασης, «εάν θα θέσει όρους στη βρετανική κυβέρνηση και, εάν ναι, ποιοι θα είναι οι όροι αυτοί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk