ΣΥΡΙΖΑ : Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να σιωπά μπρος στο ακροδεξιό παραλήρημα Μπογδάνου

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κ. Μπογδάνο για ακροδεξιό παραλήρημα και καλεί τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του

Επίθεση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τις δηλώσεις που έκανε σε κυπριακό μέσο ενημέρωσης σχετικά με το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρεπόρτερ της Κύπρου είπε μεταξύ άλλων ότι «το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για Ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό» καθώς και ότι η ιστορία του «είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κ. Μπογδάνο για ακροδεξιό παραλήρημα και καλεί τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν προκαλεί έκπληξη, το ακροδεξιό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο. Οι αντικομουνιστικές, εθνικιστικές, ανιστόρητες δηλώσεις του, είναι γνωστές στο πανελλήνιο.

Ούτε οι ύβρεις του εναντίον του ΑΚΕΛ μας κάνουν εντύπωση. Η ιστορία και οι διαχρονικοί αγώνες του ΑΚΕΛ υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των εργαζομένων, για ελευθερία, Δημοκρατία, για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κηλιδωθούν από κανέναν Μπογδάνο.

Ο Κ. Μπογδάνος, όμως, δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ., μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του.

Το θέμα έχιε προκαλέσει αντιδράσεις και στην Κύπρο. Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «οι αναφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχουν καμιά βαρύτητα», ενώ απευθυνόμενο στο αντίπαλο κόμμα του ΔΗΣΥ, ανέφερε πως «δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς, καθώς διαθέτει αρκετούς ο ίδιος».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk