Ολομέτωπη επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος το Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Έμαθαν οι πολίτες τι συνέβη στο σκάνδαλο Novartis; Έμαθαν οι πολίτες για τον οικονομικό πόλεμο στον τομέα της Υγείας; Έμαθαν για την εκτόξευση των τιμών πριν από την οικονομική κρίση; Μόνο μετά από πρότασή μας δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή για το φάρμακο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Και μείναμε μόνοι εμείς να ζητούμε διερεύνηση για την εκτόξευση των τιμών του φαρμάκου. Υπήρξε απίστευτος εκτροχιασμός στην τιμή του φαρμάκου από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 – 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κλείνουν προκλητικά τα μάτια σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο».

«Σκόπιμα στοχοποίησαν τον Λοβέρδο»

«Στην υπόθεση αυτή σκόπιμα στοχοποίησαν τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η ΝΔ δεν βρήκε να πει τίποτα για τη σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του κ. Λοβέρδου. Το σύστημα Ρασπούτιν παραμένει ζωντανό, ως φαίνεται. Ποιοι επέβαλαν στις 9/8/19 να δοθούν στην κ. Τουλουπάκη αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα; Γιατί δόθηκε δικαίωμα να ασκεί ποινικές διώξεις; Επιστρέψατε αρμοδιότητες στην εισαγγελέα που αναφέρεται ως ευθέως ελεγχόμενη από πολιτικά κέντρα εξουσίας. Περιμένουμε εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

»ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έσπευσαν πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή να βγάλουν συμπεράσματα και ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί ως διωκόμενος και ο κ. Μητσοτάκη να πουλήσει πολιτικό πολιτισμό. δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα απαιτούμενη τη διερεύνηση υπόθεση από μηδενική βάση», είπε η κ. Γεννηματά.

Σφοδρά πυρά σε Τσίπρα

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την απόφασή του να τοποθετήσει τον Δ. Παπαγγελόπουλο στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης: «Η δήθεν πρώτη φορά αριστερά δεν ένιωσε καμία ντροπή όταν τοποθετούσε τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της κυβέρνησης ΝΔ. Έναν άνθρωπο που ήταν γνωστό ότι συνομιλούσε με μεγάλη μερίδα της ΝΔ. Και η τότε κυβέρνηση επιδίωκε τη στήριξη αυτών των σκοτεινών συστημάτων για να στήσει το δικό του παρακράτος. Χρησιμοποίησε ένα πρόθυμο παραδικαστικό σύστημα για να στήσει την υπόθεση Novartis».

«Όταν βλέπεις ισχυρούς παράγοντες δικαστικού συστήματος να εκβιάζονται, να φοβούνται, ποια πίστη μπορεί να έχει ο πολίτης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης; Πρόκειται για βαρύτατη ζημιάς των εμπνευστών και εκτελεστών της σκευωρίας. Ιστορικό καθήκον της Βουλής προς τη Δημοκρατία και τους πολίτες είναι να εγγυηθούμε ότι τα πλήγματα αυτά θα αποκατασταθούν, ότι οι θεσμοί θα μείνουν όρθιοι και οι πως η δικαιοσύνη θα κάνει την αυτοκάθαρσή της. Να σταλεί μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. (…) Σας προειδοποιώ ξανά βγάλτε από το μυαλό σας σκέψεις για αναρμοδιότητα της επιτροπής και για φαστ τρακ αποστολή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη. Η Βουλή πρέπει να σκάψει βαθιά μέσα στη λάσπη και οι υπεύθυνοι να κατονομαστούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Πυρά για όλη την επικαιρότητα

Ξεκινώντας την ομιλία της, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα.

«Η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά στο προσφυγικό και εγκλωβίζεται στις δεσμεύσεις Τσίπρα. Πρέπει να αλλάξει η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας» είπε αναφορικά με το προσφυγικό και συμπλήρωσε πως αυτή έχει μετατρέψει τη χώρα μας «σε μόνιμη αποθήκη ψυχών».

«Πληροφορηθήκαμε τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, θα έπρεπε να συνδέεται με τη γεωπολιτική αναβάθμιση. Για αυτήν δώσαμε πολλά, ωστόσο δεν μάθαμε αν πήραμε τίποτα. Έχουμε ζητήσει αναλυτική ενημέρωση. Θα τα θέσω όλα τα ζητήματα στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη» είπε αναφορικά με την υπογραφή της νέας αναβαθμισμένης αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά το θέμα και να πάρει αποφάσεις με αντίκρισμα για τουρκικές γεωτρήσεις σε Κύπρο» είπε σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Oμιλία στην ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών».#kinima_allagis

Δημοσιεύτηκε από Fofi Gennimata στις Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019