Για την κοινοβουλευτική συζήτηση περί της σύστασης ή μη Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του One Channel, ο διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας.

«Είναι μάλλον παρακινδυνευμένη η κίνηση από τον Τσίπρα να ρωτήσει γιατί δεν έγινε και γι’ αυτόν προκαταρκτική εξέταση, διότι ουσιαστικά υιοθετεί τον αναπληρωτή υπουργό και όσα αυτός έκανε. Κανείς δεν ξέρει εκ των προτέρων τι θα αποδειχθεί στη συνέχεια. Οπότε όταν αρχίσουν να βγαίνουν πράγματα, θα συνεχίσει να έχει τον εαυτό του στο ίδιο κάδρο με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης;» διερωτήθηκε ο .

Ακόμα, σημείωσε πως εάν υπάρχει διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία θα είναι «το δεύτερο χτύπημα στο εσωτερικό μέτωπο. Δέχθηκε ήδη ένα σε νομοσχέδιο. Αλλά η σημερινή διαδικασία είναι πιο σημαντική. Εάν το αποτέλεσμα δείξει ότι υπάρχουν διαφορές ή διαφοροποιήσεις, θα υπάρξει τραύμα για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου λέει πάντως ότι είναι δεμένη η κοινοβουλευτική ομάδα της».

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση ορθά δεν έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα στο «κάδρο» της υπόθεσης. «Η υπόθεση πάει σκαλοπάτι σκαλοπάτι. Εάν στην πορεία της διαδικασίας προκύψει εμπλοκή Τσίπρα, η κυβέρνηση θα τον βάλει στον κάδρο. Δεν είχε όμως λόγο να τον βάλει προγενέστερα, με τον κίνδυνο να εκτεθεί, εάν δεν υπάρξει εμπλοκή του».

Πηγή: onetv.gr