Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel μίλησε ο προϊστάμενος οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», Ζώης Τσώλης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, αλλά και για το άνοιγμα του 10ετούς ομολόγου.

Ο κ. Τσώλης δήλωσε πως «θα αποτυπωθεί σε μια δημοπρασία το πραγματικό κόστος δανεισμού για τα ελληνικά ομόλογα» και συμπλήρωσε πως «το ελληνικό Δημόσιο πιστεύει πως μπορεί να δανειστεί 1 – 1,5 δισ. με επιτόκιο 1,4% το οποίο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και δείχνει την καλή κατάσταση ως προς τις δανειακές ανάγκες που είναι πολύ περιορισμένες πια, της ελληνικής οικονομίας».

Για τον προϋπολογισμό υποστήριξε πως «το πρώτο σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνει μια συνέπεια στον προεκλογικό της λόγο, με τη μείωση φορολογικών συντελεστών των ελεύθερων επαγγελματιών και των κερδών των επιχειρήσεων, ενώ προβλέπεται και μια προκαταβολή στο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης».

Τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται το στόχο απέναντι στους θεσμούς σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και συμπλήρωσε πως βάζει τον πήχη πολύ ψηλά για το ρυθμό ανάπτυξης, ωστόσο κάτι τέτοιο αμφισβητείται από τους θεσμούς.

Πηγή: onetv.gr