Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε τρένα και Προαστιακό με βασικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Ειδικότερα, για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας 5:00 π.μ. και 8:00 π.μ., 13:00 με 16:00 και 21:00 – 0:00. Από τις στάσεις εργασίας θα επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.

Τις παραπάνω ώρες δε θα λειτουργεί και το κομμάτι του μετρό από το Αεροδρόμιο έως τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

 Για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία των εργαζόμενων.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων».