«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή επέδειξε γενναιότητα και αποφασιστικότητα έχοντας ήδη υλοποιήσει μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων» τονίζει στη συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

«Η εξασφάλιση ενός μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων υπήρξε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού» υπογραμμίζει ο κ. Μηταράκης και συμπληρώνει: «Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε στο υπουργείο Εργασίας με την Ομάδα Εργασίας προκειμένου οι νέοι ασφαλισμένοι από 1/1/2021 να μπορούν να ωφεληθούν από το νέο επικουρικό μοντέλο ασφάλισης». Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης «βάσει των εκτιμήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η νέα επικουρική σύνταξη λόγω των αποδόσεων αναμένεται να είναι μεσοσταθμικά αυξημένη κατά 35% σε σχέση με τη σημερινή σύνταξη».

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Νότης Μηταράκης λέει ότι «επιλέγει να συνεχίσει τη μετωπική επίθεση, χωρίς υπεύθυνες τοποθετήσεις και ουσιαστική εποικοδομητική κριτική».

Για την υπόθεση Novartis ο κ. Μηταράκης σημειώνει: «Όλοι έχουν πειστεί ότι η υπόθεση Novartis όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, υπήρξε μια σκευωρία για να αναδειχθεί το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ