Ο Παναθηναϊκός για πέμπτη σερί χρονιά δεν κερδίζει εντός έδρας την Ξάνθη. Οι Ακρίτες με γκολ του Φοσέρ στο 93′ έφυγαν νικητές με 1-0 από το… ουδέτερο της Ριζούπολης και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αλλοίωση αποτελέσματος από τον Κομίνη, που δε μέτρησε γκολ του Ζαχίντ αλλά έδειξε σέντρα σε αυτό της Ξάνθης, αγωνιστικό και βαθμολογικό πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό που γνώρισε την τρίτη του ήττα σε έξι παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος απέναντι στην Ξάνθη, γνώρισε την τρίτη του ήττα σε έξι ματς στο πρωτάθλημα, έκανε αγωνιστικό… πισωγύρισμα, αλλά και πάλι θα μπορούσε να νικήσει τον κακό του δαίμονα αν δεν υπήρχε Κομίνης.

Ο διαιτητής της συνάντησης ακύρωσε καθαρό γκολ του Ζαχίντ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μέτρησε κανονικά το γκολ του Φοσέρ στις καθυστερήσεις, αλλοιώνοντας ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του αγώνα. Τρίτη τραγική απόφαση εναντίον του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα του… VAR, μετά το πέναλτι του Βύντρα στην πρεμιέρα και την κόκκινη που δε δόθηκε στον Μανιάτη στη Νέα Σμύρνη.

Επιθετικός μονόλογος και… αλλοίωση αποτελέσματος στο πρώτο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Παναθηναϊκό. Με την Ξάνθη να περιμένει τους πράσινους πίσω από τη μεσαία γραμμή και να μη δείχνει διάθεση να ανέβει στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και προσπαθούσε με ορθόδοξο τρόπο και με την μπάλα κάτω να γίνει απειλητικός.

Ο Μπουζούκης, που αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ήταν ορεξάτος, δημιουργούσε κινδύνους για την εστία της Ξάνθης, ενώ τα ανεβάσματα του Γιόχανσον πρόσφεραν επιθετικότητα στους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός είχε υπομονή στο παιχνίδι του, προσπαθούσε να μπει στην περιοχή τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα, αλλά επί της ουσίας έπαιζε χωρίς σέντερ φορ.

Ο Κολοβός που ξεκίνησε σαν «εννιάρι» κατέγραψε ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση, δείχνοντας πως δεν μπορεί να αγωνιστεί εκεί και πως χρειάζεται ακόμα χρόνο. Χρόνο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει και περιμένει από τον διεθνή μεσοεπιθετικό να βγάλει τον καλό του εαυτό και να βοηθήσει.

Οι πράσινοι απείλησαν στο 23′ με πλασέ του Ζαχίντ που έφυγε λίγο έξω, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που συζητήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη. Έπειτα από φάση διαρκείας ο Ζαχίντ σκόραρε, αλλά ο Κολοβός που είχε συμμετοχή στη φάση υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, με το ριπλέι πάντως να δείχνει πως ο Κολοβός καλυπτόταν. Και τον Σκουλά, που ήταν στο VAR να μη στέλνει τον Κομίνη να δει τη φάση. Στο 32′ ο Παναθηναϊκός είχε καλή στιγμή με σουτ του Μπουζούκη που έδιωξε ο Αμπάντ.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 40′ με κεφαλιά του Δώνη από τη μικρή περιοχή να φεύγει άουτ, αλλά δεν βρήκαν το γκολ που έψαχναν, παρά το γεγονός πως η Ξάνθη έκανε την πρώτη της τελική στο 35′.