«Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα και επιστρέφει σε μια ακατάσχετη καταστροφολογία. Οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος από το παραγόμενο έργο τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο OpenTV.

Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί την «πρωτοφανή κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και πως τώρα «η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μας εγκαλεί, δεν έχει κάνει ούτε μία επιστροφή τους τελευταίους μήνες».

«Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ερντογάν αυξήθηκαν οι ροές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στη Μόρια να βρίσκονται 13.000 πρόσφυγες, ενώ τρεις μήνες πριν είχαμε 5.500» πρόσθεσε.

Να μην εκμεταλλευτούν την απόφαση του ΣτΕ για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ασφαλιστικό νόμο, σχολίασε ότι «περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να μην την εκμεταλλευτεί για να θέσει εκ νέου το ζήτημα για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Αναφερόμενος στο 2016, είπε πως «σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και με ένα ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης, υλοποιήσαμε μία μεταρρύθμιση η οποία είχε ως βασική φιλοσοφία της την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων για να μην έχουμε συνταξιούχους πολλών ταχυτήτων».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε «έκανε τεράστια προσπάθεια ώστε να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, και ήδη από το 2019 οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνεται»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το 32% μας καθιστά το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη» και πως ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνεται οργανωτικά και προσεγγίζει τους ψηφοφόρους του για να τους κάνει μετόχους στο διάλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «γκρίνιες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν καταλαβαίνει «από πού προκύπτει αυτό το ζήτημα», ότι μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη διακήρυξη-κάλεσμα ένταξης νέων μελών.

«Εμείς συζητάμε τα πάντα στα όργανά μας και δεν κρύβουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν τα κόμματα που λειτούργησαν με βαρονίες», σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ