Ολ. Γεροβασίλη στο One Channel: Οι σύμμαχοι της ΝΔ δημιούργησαν τη Μόρια

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, το μίνι «αντάρτικο» τεσσάρων βουλευτών για τους υδρογονάνθρακες, τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία, καθώς και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού μίλησε στην εκπομπή One Talk η βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη.

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, το μίνι «αντάρτικο» τεσσάρων βουλευτών για τους υδρογονάνθρακες, τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία, καθώς και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού μίλησε στην εκπομπή One Talk η βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη. Η πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο προσφυγικό, ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα.

«Τη Μόρια την έκαναν οι σύμμαχοι της ΝΔ και το Λαϊκό Κόμμα, κλείνοντας τα σύνορα και αρνούμενοι να δεχτούν πρόσφυγες. Ηταν μια στάση ακροδεξιών αντιλήψεων κάποιων ομοϊδεατών του κ. Μητσοτάκη, με την έννοια ότι όλοι συμμετέχουν στο Λαϊκό Κόμμα. Αυτοί έκαναν τη Μόρια, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε μεγάλες προσφυγικές ροές, μεγαλύτερες και από τις σημερινές, και τις φτάσαμε -με μια διαχείριση που δεν ήταν τέλεια- σε ένα επίπεδο ανθρώπινο και αξιοπρεπές. Μέσα από σκληρή διαχείριση και χωρίς να καταστρατηγήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαχειριστήκαμε το προσφυγικό».

Στο σημείο αυτό, η κ. Γεροβασίλη επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε καμιά πολιτική για το θέμα. «Ξήλωσαν ένα μηχανισμό στην ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος είχε το «know how» της διαχείρισης του προσφυγικού, ενώ αδράνησαν για δύο μήνες, διότι δεν είχαν κατανοήσει καν το πρόβλημα». Αναφερόμενη στην παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία με βάση την οποία «για ακόμη μια φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί», η πρώην υπουργός δήλωσε ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό πως κανένας πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έχει καταφερθεί εναντίον του δικαιώματος της απεργίας. «Αυτοί που κατέβηκαν στο δρόμο -όσοι είναι- κατέβηκαν για να υπερασπίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων της χώρας, άρα των πολλών» είπε, μεταξύ άλλων. Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως στόχος είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό, προοδευτικό, λαϊκό, αριστερό κόμμα που έχει ανάγκη η χώρα. «Όσο προχωράνε και ξεδιπλώνονται οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, τόσο περισσότερο δημιουργείται η ανάγκη αυτός ο χώρος να συγκροτηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά» είπε, σημειώνοντας πως το κόμμα της δεν κάνει κάτι άλλο από το να ακολουθεί τη βούληση των προοδευτικών πολιτών της χώρας. «Μετά τα μνημόνια, μετά το 2010 δηλαδή, η ανάγκη του κόσμου δημιούργησε ένα πόλο προοδευτικό. Αυτή την ανάγκη αφουγκράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και οφείλει να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία και να εκφράσει και τις ανάγκες όλων των προοδευτικών πολιτών, αλλά κυρίως να αντισταθεί στο σκληρό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενη στο ζήτημα των υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νοτιοδυτική Κρήτη, όπου η ψηφοφορία των τεσσάρων συμβάσεων έκρυβε εκπλήξεις για την αξιωματική αντιπολίτευση με «αντάρτικο» βουλευτών, η κ. Γεροβασίλη επιχείρησε να το υποβαθμίσει. «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η σκέψη για «όχι» ή «παρών» με δεδομένο ότι έχουν συμβεί μεταβολές στις συμβάσεις που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά ούτε βάζουν δικλίδες ασφαλείας στην προστασία του περιβάλλοντος» είπε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει θέμα ανταρσίας. «Τα θεωρούμε και τα δύο θεμιτά».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk