Παγερή υποδοχή στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επιφυλάσσουν φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ),οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητο» στην χώρα μας τον Μάικ Πομπέο ο οποίος θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα μέχρι την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών ανάρτησε ένα γιγάντιο πανό στην πρόσοψη του Πανεπιστημίου Αθηνών το μεσημέρι της Παρασκευής (04/10/2019), στο οποίο αναγράφεται η φράση «Pompeo Go Home», με στόχο να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

Οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, η οποία, όπως δηλώνουν, «φυτρώνει» αμερικανο-νατοϊκές βάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Υπενθυμίζεται πως προγραμματισμένη είναι η συγκέντρωση του ΚΚΕ το Σάββατο στις 12:00 στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα : Στο επίκεντρο η αμυντική Συμφωνία Ελλάδας

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Σάββατο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ : Τι ζητούν οι Αμερικανοί, ποιες εγγυήσεις απαιτεί η Αθήνα

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην διμερή αμυντική συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο χώρες.

Είχαν προηγηθεί  οι σκληρές παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών με σκοπό την αναθεώρηση και επικαιροποίηση της διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).