Έβρος: Σύλληψη αστυνομικού για πυροβολισμούς έξω από κέντρο μεταναστών

Ο συλληφθείς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του όπλου – Ο αστυνομικός φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού προχώρησαν οι αρχές στον Έβρο, έπειτα από περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της περιοχής, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο συλληφθείς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, κοντά στο χωριό Φυλάκιο, με τους πυροβολισμούς να αναστατώνουν κατοίκους και αιτούντες άσυλο.

Υπό την επήρεια μέθης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «evros-news.gr», ο αστυνομικός φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο άρχισε να πυροβολεί ασκόπως.

«Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και έρευνας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα της θα υπάρξουν ή όχι οι υπηρεσιακές πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσαν αστυνομικές πηγές, σχολιάζοντας το συμβάν.

Και πρόσθεσαν: «Το ποινικό σκέλος αφορά την Δικαιοσύνη, η οποία έχει επίσης επιληφθεί του θέματος».

Ο Εισαγγελέας του Έβρου όρισε τακτική δικάσιμο και διέταξε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk