Λεωνίδας Καβάκος, Τζόσουα Μπελ, Ντανιέλε Γκάτι, Ελίζαμπεθ Λεόνσκαγια, Μαρτίνος Τιρίμος, Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Γιάννης Χουβαρδάς, Ράσελ Μάλιφαντ, Θεόδωρος Κουρεντζής, Δήμητρα Γαλάνη. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα εμφανιστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη σεζόν 2019-2020. Για μια ακόμη χρονιά οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, μπαλέτο, σύγχρονο χορό και πολλά ακόμη.

Καθώς το 2020 ο κόσμος γιορτάζει την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του Μπετόβεν, το Μέγαρο προγραμματίζει αφιέρωμα με τη συμμετοχή καταξιωμένων διεθνώς καλλιτεχνών. Το αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα για τα 70 χρόνια από τον θάνατό του ολοκληρώνεται μέσα στο 2019 μ΄έναν Νοέμβριο γεμάτο συναυλίες κι εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης οκτώ διεθνείς ορχήστρες με σημαντικούς μαέστρους και σολίστ  (Royal Philharmonic Concert Orchestra, musicAeterna, Kρατική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα «Γιεβγκένι Σβετλάνοφ», Ακαδημία Αγίου Μαρτίνου των Αγρών κ.α)

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ο οποίος φιλοξενείται μόνιμα στο Μέγαρο θα παρουσιάσει εφέτος μια από τις πλέον εμβληματικές δημιουργίες του, τον «Μεγάλο Δαμαστή». Ο κύκλος «Οπερα-Μουσικό Θέατρο» αρχίζει με μια σημαντική επετειακή βραδιά (1/12/2019), το Γκαλά Οπερας-αφιέρωμα στον Χρήστο Λαμπράκη για τα 10 χρόνια από τον θάνατό του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  δημοφιλείς άριες, ντουέτα και σύνολα από έργα Μότσαρτ, Ροσίνι, Μπελίνι, Ντονιτσέτι και Βέρντι. Η συναυλία συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη μνήμη του προέδρου τους. Λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς οι Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), Αρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Δημήτρης Πλατανιάς (βαρύτονος), Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος). Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης οι δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις, οι πασχαλινές συναυλίες, οι «Γέφυρες», το Megaron Underground. Σημαντική στιγμή της σεζόν η παρουσίαση της Συμφωνίας των χιλίων του Μάλερ η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2020 σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Σύντομα, τέλος, αναμένεται η ανακοίνωση των εκδηλώσεων των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.