Στο Λιμεναρχείο Πειραιά για ενδεχόμενους χρηματισμούς λιμενικών για να υποβοηθούν συγκεκριμένες εταιρείες ρυμούλκησης πλοίων φερεται να στρέφεται -σύμφωνα με πληροφοριες του «Βήματος» – η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού, μετα τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος  16-18  ατόμων (λιμενικών , επιχειρηματιών κι ιδιωτικών υπαλλήλων) για το ίδιο αδίκημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες  από δικαστικές πηγές ,  έχουν ήδη γίνει κατ οίκον έρευνα σε  κατοικίες πλοηγών του Πειραιά ενω έχει συλληφθεί υψηλόβαθμος υπάλληλος για  προσπάθεια καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων.
Επιπλέον στο   μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» είναι το γεγονός ότι ένας από τους κατηγορούμενος για τις μεθοδεύσεις στην Θεσσαλονίκη είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ρυμουλκών που είχε συμμετοχή και στο ζήτημα διαχείρισης του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη  ΙΙ»  πριν από δύο χρόνια στον Σαρωνικό.
Κι αυτό με βάση πρόσφατο πόρισμα εμπειρογνωμόνων   για την υπόθεση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ότι  «υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, από τις οποίες συμπεραίνεται ότι συγκεκριμένες ενέργειες συντελέστηκαν βάσει σχεδίου προκειμένου να αποκομιστεί οικονομικό όφελος, όπως η λήψη της ασφαλιστικής αποζημίωσης και των ειδικών αποζημιώσεων για το κόστος των εργασιών, υλικών και μέσων απορρύπανσης από το Πράσινο Ταμείο» .
Σε μία υπόθεση που δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί πλήρως. Τελος όσον αφορα το σκέλος της έρευνας στην Θεσσαλονίκη η   Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων φερεται να έχει βρει λίστες με ποσα χρηματισμών  σε λιμενικούς , προκειμένου να διευκολύνουν  τεσσερις εταιρείες ρυμούλκησης σε βάρος μίας πέμπτης εταιρείας που αγννούσε το «κόλπο» με τους λιμενικούς  και προχωρούσε σε αγορά  νέων σκαφών και τεχνικών μέσων .