Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου όπως αναφέρει «να συντρίψει το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα» ζήτησε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας που εξετάζει το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Λοβέρδος ζητά να δρομολογηθούν αμέσως οι σχετικές διαδικασίες.

«Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου»

«Κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της  ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το
ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει:
Έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία, ούτε την
υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου.
Επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο των ερευνών για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον Ρασπούτιν.