Φανατικός υπέρμαχος της γραμμής Τσίπρα είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος παραδέχθηκε ότι η συζήτηση για τα αίτια της ήττας δεν έχει ανοίξει. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παρακάτω εκτίμησε πως δεν πρέπει να ανοίξει.

«Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη» είπε ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε και σε… αποκαλύψεις σχετικά με το τι του λέει ο κόσμος στο δρόμο. «Με πλησιάζουν στο δρόμο και με ρωτούν. Μα ήταν ανάγκη να χάσετε;».

Για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτιμά να εκλεγεί από την βάση ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι «έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος.

Αν τεθεί θέμα και άλλων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος θα το εξετάσουμε, είπε και πρόσθεσε. «Ούτε θέλουμε εμείς να βάλουμε εμείς κάποιον δήθεν δεύτερο υποψήφιο».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει στέλεχος του κόμματος που θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία ο βουλευτής Επικρατείας σημείωσε ότι «υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ ικανά. Από εκεί και πέρα όμως το να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία πρέπει να έχει κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διεκδικήσει».

Όχι στην «πασοκοποίηση»

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν περνά από το μυαλό κανενός μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ η πασοκοποίηση. «Ούτε αυτοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν την πασοκοποίηση γι’ αυτό έφυγαν κιόλας», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης στην ηγετική ομάδα του κόμματος αλλά ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προσωπικές και δεν μπορούν να βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Κριτική για τα ποσοστά στις δημοτικές εκλογές

Μπορεί στα κεντρικά της Κουμουνδούρου να αντιμετωπίζουν επιδερμικά το θέμα της αυτοκριτικής, ωστόσο ένα  εσωκομματικό σημείωμα που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες σχετικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποδεικνύει ότι κάποιοι θέλουν να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο σημείωμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατώτερα από εκείνα των ευρωεκλογών.

«Επιγραμματικά ως συμπέρασμα, στους δήμους είμαστε τρίτη δύναμη. Οι συνδυασμοί που είχαν αυτόνομο χαρακτήρα, πήγαν χειρότερα από εκείνους που είχαν ευρύτερο συμμαχικό πρόσημο.

Όμως ούτε οι τελευταίοι, με βάση τα στοιχεία που παραθέσαμε, ανταποκρίθηκαν στους στόχους που είχαμε θέσει, δηλαδή να καταλάβουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ηγεμονική πολιτική θέση στις τοπικές κοινωνίες».

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι υπάρχει λοιπόν μια πλήρης επικράτηση δεξιών δημάρχων (πάνω από 200) και συνδυασμών της Ν.Δ. αν και οι περισσότεροι – όπως τονίζεται –  συμμετείχαν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι.

Τονίζουν δε ότι ήταν αξιοσημείωτη η αντοχή του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) που ιδιαίτερα στην εκτός Αττική χώρας είναι εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη Αυτοδιοικητική δύναμη.

«Αυτό εξηγεί και τα καλά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές σε αυτές τις περιοχές. Αυτές οι εκτιμήσεις πρέπει να αναλυθούν εκτενέστερα και κατά περίπτωση» αναφέρεται στο εσωκομματικό σημείωμα από το οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ που «βράζουν» για τους χειρισμούς και τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν προεκλογικά, όχι μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις εθνικές.