Ελληνική σειρά

«8 λέξεις»

ΣΚΑΙ, 21.00

Η Έρση ανησυχεί πολύ με το μήνυμα που βρήκε στο κινητό του Οδυσσέα κι αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση, ειδοποιώντας τη Ναυσικά για αυτό. Ο Λουκάς βρίσκει στη Σμαράγδα μια τρυφερή συντροφιά και περνάει ένα ακόμα βράδυ μαζί της, αλλά η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μιλτιάδη και το ξέσπασμα που θα έχει θα ανατρέψει τα σχέδιά του. Ο Φοίβος σπάει τη συμφωνία με τον νέο Εντολέα κι αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο που ενέχει μεγάλο ρίσκο. Η έλλειψη αποδεικτικού υλικού για την επίθεση που δέχτηκε η Ηλιάνα, αναγκάζει τον Μιχαήλ να της κάνει κουβέντα για ψυχίατρο, μιας και θεωρεί πως όλα είναι της φαντασίας της.

Ξένες ταινίες

«Στην άκρη του νήματος» (Edge of darkness)

OPEN , 21.00

Ενας αστυνομικός της Βοστώνης (Μελ Γκίμπσον) αποφασίζει να ερευνήσει μόνος την υπόθεση δολοφονίας της κόρης του και μπλέκει στα γρανάζια μιας δαιδαλώδους συνομωσίας που σχετίζεται με την σκοτεινή δράση μιας κολοσσιαίας πυρηνικής εταιρείας. Πολιτικό θρίλερ αμυδρά βασισμένο σε μια εκπληκτική βρετανική μίνι σειρά της δεκαετίας του ’80, στην οποία το ίδιο πάνω -κάτω στόρι εκτυλισσόταν στην Αγγλία. Δίπλα στον Γκίμπσον οι Ρέι Γουίνστοουν, Ντάνι Χιούστον, και στην καρέκλα του σκηνοθέτη ο Μάρτιν Κάμπελ του «Casino Royale». (ΗΠΑ/ Αγγλία, 2010, 104’)

«Άλπεις»

ΕΡΤ2, 23.00

Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα «αντικατάστασης πεθαμένων» που στόχο έχει να βοηθήσει τους θρηνούντες ν’ αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας. Η ενδιαφέρουσα ιδέα των Ευθύμη Φιλίππου – Γιώργου Λάνθιμου μετουσιώνεται σε μια αξιοπερίεργημ απαιτητική αλληγορία όπου τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο και ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του ερμηενία σε ότι βλέπει. Βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας. Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Τζόνι Βεκρής, (Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια κ.α. (Ελλάδα/ Γαλλία/ Καναδάς, 2011, 90’)