Στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα στη Μόρια, με τις συμπλοκές προσφύγων-αστυνομικών και τον χαμό δύο προσφύγων από τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό, σημείωσε πως «η Μόρια είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που κληρονομήσαμε.

Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να διορθωθεί κι εκεί και σε όλη την Ελλάδα η διαχείριση του μεταναστευτικού». «Είναι ανάγκη να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών. Δε γίνεται όλο το βάρος να το σηκώνει ένα νησί» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. «Οι συνθήκες στη Μόρια είναι άθλιες.

Σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό και κάποιες ΜΚΟ που έχουν περίεργο ρόλο, είναι μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τους ελέγχους των θαλάσσιων συνόρων και να δημιουργήσουμε δομές στην ενδοχώρα. Βέβαια, είναι ένα κομμάτι που δεν αφορά μόνο εμάς. Οφείλει και η Τουρκία να τηρήσει όσα έχει συνομολογήσει» τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Με την αλλαγή κυβέρνησης, άλλαξε η ψυχολογία

Για το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο, επεσήμανε πως «με την αλλαγή κυβέρνησης, άλλαξε η ψυχολογία. Τα επιτόκια έπεσαν, κάναμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Θα έρθουν και οι επενδύσεις. Πιστεύω ότι σε τέσσερα χρόνια μπορούν να έχουν γίνει κάποιες από τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα». Σχετικά με το αν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβερνητική πλειοψηφία, υποστήριξε πως «θέλει μεγάλη προσοχή το θέμα των αντικειμενικών αξιών.

Υπάρχει πολύς κόσμος που φοβάται ότι θα εξανεμιστεί η μείωση στον ΕΝΦΙΑ εάν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες. Όταν γίνουν οι αλλαγές, θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη νιώσει κανείς τη γενναία μείωση που έγινε στον ΕΝΦΙΑ». Ακολούθως, σημείωσε την ανάγκη να προωθηθούν οι λογικές των συνεργιών στο επιχειρείν, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πάμε σε άλλο επίπεδο το τουριστικό μας προϊόν».

Μπορούμε να φτιάξουμε μια χώρα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε

Για το γεγονός ότι άφησε την κεντρική του εργασιακή απασχόληση για την πολιτική ανέφερε πως «άφησα στην άκρη αυτό που μου προσέδιδε το μεγαλύτερος μέρος όσων βγάζω. Αλλά το κάνω γιατί πιστεύω πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μια μεγάλη ομάδα μέσα στη ΝΔ, μπορούμε να φτιάξουμε μια χώρα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε».

Τέλος είπε τι συμβουλές θα δώσει στα παιδιά του. «Στο ανθρώπινο κομμάτι, θα τους πω είναι να είναι καλοπροαίρετοι. Γιατί αν είσαι καλοπροαίρετος και πιστεύεις στον εαυτό σου, καταφέρνεις πάρα πολλά. Πιστεύω ότι πολλά από τα προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε με νομοθεσίες στη χώρα, αλλάζουν μέσα από την οικογένεια.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, ας είναι ότι θέλουν. Εμένα οι γονείς μου ήταν Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκα τη 1981 και όταν ήμουν μικρός ήμουν ΠΑΣΟΚ και φώναζα ‘’Αντρέα προχώρα’’. Οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση να εκπλαγώ από τις πολιτικές τοποθετήσεις των παιδιών μου» επεσήμανε.

Πηγή:onetv.gr