Για το «αγκάθι» του μεταναστευτικού μίλησαν στην εκπομπή One Line ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως «το πρόβλημα βρίσκεται σε έξαρση» και «η κατάσταση είναι δραματική για την ανθρώπινη υπόσταση».

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να γίνει διαχείριση των αυξανόμενων προσφυγικών εισροών, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών.

Από την πλευρά της η κα. Πούλου μίλησε για το πρόγραμμα «Εστία», το οποίο ανέλαβε τη φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα διάσπαρτα στον αστικό ιστό και εξέφρασε την απογοήτευσή της από τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας για διστακτικότητα στην ανάληψη της ευθύνης μιας τέτοιας φιλοξενίας.

Ακόμα εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ δεν έχει εκτιμήσει πραγματικά το μέγεθος του προβλήματος.

Τέλος και οι δύο συμφώνησαν στο ότι πρέπει να ασχοληθούν όλοι μαζί με ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα με την κα. Πούλου να τονίζει τη σημασία της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του προσφυγικού.

Πηγή: onetv.gr