Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και βιαιοπραγία σε αθλητική εκδήλωση, άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του εβδομηντάχρονου, που κατηγορείται για τον θάνατο συνομήλικου άντρα, ύστερα από επεισόδιο που διαδραματίστηκε χτες στο γήπεδο στην Καλαμαριά, στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα Πόντου και τα Χανιά.

Για «κακιά στιγμή» κάνει λόγο ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος ως δράστης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παραπέμφθηκε στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης. Ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να απέδωσε το περιστατικό στην «κακιά στιγμή».

Όλα συνέβησαν χτες το απόγευμα, την ώρα που το εβδομηντάχρονο θύμα βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου και παρακολουθούσε το ματς για την πρεμιέρα της Φούτμπολ Λιγκ.

Το χρονικό του μοιραίου διαπληκτισμού

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, καταγράφεται καρέ – καρέ το μοιραίο περιστατικό, το οποίο ξεκίνησε, όπως φαίνεται, με τον 71χρονο να διαπληκτίζεται λεκτικά με τον επίσης συνομήλικο του από την Καλαμαριά.

Ο 71χρονος φαίνεται να βαδίζει προς τις κερκίδες όταν έρχεται από πίσω του ένας άλλος και τον σπρώχνει, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει την ισορροπία του, πτώση που αποδείχτηκε μοιραία.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών που βρίσκονταν εντός του γηπέδου και έσπευσαν στο σημείο όπου είχε πέσει, ο ηλικιωμένος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη για την τραγωδία στην Καλαμαριά

Με την αστυνομία να έχει προχωρήσει ήδη σε μία σύλληψη μετά το μοιραίο συμβάν, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την λύπη του μέσω του Twitter, τονίζοντας ότι «ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία και όχι χώρος εκτόνωσης διαφορών».

Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 71χρονου.