Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη όσον αφορά στον απολογισμό από τα εκτεταμένα επεισόδια στη Μόρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός και πρόκειται για μια γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ΙΧ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, το βράδυ της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο δεν αναφέρει κάτι για δεύτερο νεκρό, που φέρεται να είναι πάντως ένα βρέφος. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες του νησιού, οι πρόσφυγες είχαν ανασύρει το άψυχο σώμα του μικρού μωρού από τα αποκαΐδια του κοντέινερ το οποίο είναι καμένο και θρηνούσαν, περιφέροντάς το μέσα στο χώρο του καταυλισμού.

Ο λόγος, λοιπόν, που το υπουργείο δεν κάνει λόγο για νεκρό βρέφος πιθανολογείται πως είναι επειδή δεν έχουν καταφέρει ακόμη οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ να εισέλθουν στον καταυλισμό και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το σενάριο αυτό ενισχύει φωτογραφία που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, στην οποία διακρίνονται πρόσφυγες να περιφέρουν το άτυχο βρέφος εντός του χώρου του ΚΥΤ.

Διαβάστε επίσης: Προσφυγικό : Συναγερμός στην κυβέρνηση μετά τα επεισόδια και τους 2 νεκρούς στη Μόρια – Αποφασίζει μέτρα

Αντιθέτως, το βρέφος που αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα Υγείας, φέρεται να είναι το δεύτερο παιδί της άτυχης μητέρας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος. Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπεδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας».