ΚΙΝΑΛ : Στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας τα μέτρα για το προσφυγικό

«Η κυβέρνηση δεν τολμά να φέρει την ΕΕ προ των ευθυνών της»

Το Κίνημα Αλλαγής – ΚΙΝΑΛ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την απονομή ασύλου και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι κινούνται στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας, ενώ τα διακρίνει προχειρότητα, με στόχο να αποκρυβούν τα όσα έγιναν στη Μόρια.

Σε ανακοίνωση – σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ τονίζεται: «Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον δεν υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα αλλά μεταναστευτικό.»

» Αυτό λένε και τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν θέλουν να μοιραστούν το ‘βάρος της διαχείρισης των ροών’ με την Ελλάδα.»

» Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα ασύλου».

Η κυβέρνηση δεν τολμά να φέρει την ΕΕ προ των ευθυνών της

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη για την υποχρέωση της ΕΕ να αναλάβει μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

«Δειλιάζουν να αρθρώσουν τις λέξεις Δουβλίνο και μετεγκατάσταση», παρατηρεί το ΚΙΝΑΛ.

«Περιμέναμε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και ανακοίνωσαν προχειρογραμμένα αποσπάσματα αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου.»

» Προφανής στόχος είναι να ‘αλλάξει το θέμα’, τροφοδοτώντας τη δημόσια συζήτηση με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις.»

» Για να κρυφτεί αυτό που έγινε χτες στη Μόρια. Σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των προσφύγων», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ότι «με κανέναν τρόπο δεν θα νομιμοποιήσει, ούτε τις παλιές, ούτε τις καινούργιες ‘Μόριες’», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, και δεσμεύεται ότι στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία, θα συνεισφέρει δημιουργικά για την άρση των αδιεξόδων της ασκούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Μια σοβαρή συζήτηση Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή για την εξελισσόμενη υγειονομική κρίση είχε εξάρσεις και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Τι είδε η γάτα Αγκύρας; Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι έσπευσε με αστραπιαίες κινήσεις να «σβήσει» τη μικρή κηλίδα από την πολύτιμη «επιφάνεια» στο αγαπημένο emperor... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk