Κτηματολόγιο : Τελευταία ευκαιρία για τις δηλώσεις

Εως τις αρχές του επόμενου έτους δεν θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες, αλλά το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν σχεδιάζει να δώσει άλλες παρατάσεις

Τελευταία ευκαιρία για τη συλλογή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο. Ο σχεδιασμός – κατεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να μη δοθούν άλλες παρατάσεις. Ωστόσο, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους δεν θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες.

Από εκεί και πέρα, θα… «σφίξουν τα λουριά» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη των ενδιαφερομένων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν το Κτηματολόγιο – με όλα τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρχει μια σφαιρική εικόνα – σε τρεις χάρτες:

τις περιοχές όπου λήγει η προθεσμία για τη συλλογή δηλώσεων (ανά μήνα), το ποσοστό συλλογής, τα δικαιώματα που έχουν καταγραφεί και όλες τις πληροφορίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει από εδώ και πέρα προκειμένου να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τι πρέπει να προσέξουν.

-Σε ποιες περιοχές παρήλθε ήδη η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων

-Σε ποιες περιοχές η προθεσμία λήγει σήμερα Δευτέρα 30/9/2019

-Τι θα συμβεί με τους ιδιοκτήτες που θα υποβάλλουν εκπρόσθεσμες δηλώσεις και με τα 170.000 ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί

-Κακά μαντάτα φέρνει για τους ασυνεπείς η έλευση του νέου έτους

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk