Στο τραπέζι της εκπομπής One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου ο ηθοποιός Χάρης Σώζος, όπου μίλησε για την ενασχόλησή του με την πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καλλιτεχνική του πορεία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως σε σχέση με την περίοδο 2014 – 2015, κατά την οποία είχε ενεργή συμμετοχή, το κόμμα έχει αλλάξει. «Οι εκλογές έδειξαν ότι δεν ευοδώθηκε το ‘πρώτη φορά Αριστερά’» και συμπλήρωσε πως «υπάρχει μια σύγχυση στον κόσμο στο τι είναι πραγματικά η Αριστερά».

Ο ίδιος, κάνοντας ένα ψυχογράφημα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να πιστεύει ότι οι κινήσεις από πλευράς του κόμματος «θα μπορέσουν να επαναδιοργανώσουν το όλο σκηνικό και θα μπορέσουν να ξανακερδίσουν τον κόσμο που έχασαν».

Εξέφρασε την άποψη πως κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν «φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης, τα οποία ο κόσμος δεν συγχώρησε και γι’ αυτό τιμώρησε την προηγουμένη κυβέρνηση».

Η μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σώζο θα γίνει για τη μάχη του κόσμου του κέντρου. Ωστόσο, παρόλες τις εγχώριες κομματικές αντιπαραθέσεις και διακυμάνσεις, ο ηθοποιός υποστήριξε πως «η Ε.Ε. διευθύνει τα πράγματα και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες που εισπράττουν και αποδίδουν στον αγά που λέγεται Ε.Ε.

«Οι πολιτικοί που έχουμε είναι η εικόνα της κοινωνίας μας», κατέληξε. Στη συνέχεια μίλησε για την επαγγελματική του πορεία ως ηθοποιός και δήλωσε πως «το θέατρο είναι κατεξοχήν πολιτικό».

Αναφέρθηκε στην επόμενη δουλειά του, η οποία είναι η παράσταση «Σπασμένο γυαλί» του Άρθουρ Μίλερ. Πρόκειται για ένα έργο καθαρά πολιτικό, το οποίο αναφέρεται στην άνοδο του ναζισμού, στο ρατσισμό και την ενδοοικογενειακή βία.

Μίλησε ακόμα για τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές παραγωγές, από τις οποίες έγινε αναγνωρίσιμος και σύγκρινε την ενασχόληση με την τηλεόραση με αυτή του θεάτρου.

«Το θέατρο έχει περισσότερο κόπο, αμεσότητα», δήλωσε, ενώ για την τηλεόραση είπε πως έχει μεγαλύτερη δύναμη. Αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι το θέατρο δε χρειάζεται εκπαίδευση, κάτι που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

«Σημασία για έναν ηθοποιό που έχει σπουδάσει την τέχνη του είναι να συνεχίσει να υπάρχει στο χρόνο και τον χώρο», τόνισε. Στη συνέχεια μίλησε για τις τηλεοπτικές παραγωγές εν καιρώ κρίσης υποστηρίζοντας πως «η κρίση τα ισοπέδωσε όλα» και πως χρειάζονται χρήματα για να γίνει μια καλή δουλειά.

Τέλος μίλησε για τις προτιμήσεις του κοινού ανάμεσα σε κωμωδία και δράμα, υπογραμμίζοντας πως «ο άνθρωπος απ’ τη φύση του, έχει ανάγκη τόσο τη συγκίνηση όσο και τη διασκέδαση», ενώ θεωρεί τον εαυτό του δραματικό ηθοποιό και θέσει κωμικό.

Πηγή: Onetv.gr