Στα χέρια των λιμενικών αρχών φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο ταχύπλοο που την περασμένη Παρασκευή 27/09 μαζί με ένα ακόμα ταχύπλοο μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Τουρκία.

Το πρώτο ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν τρεις Αλβανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν και κρατούνται, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα μετά από καταδίωξη νότια της Μυτιλήνης.

Σήμερα το μεσημέρι μετά από συντονισμένη επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού σώματος και της ΕΛ.ΑΣ.  ανοιχτά του Αγκιστρίου εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε ένας Αλβανός υπήκοος και το οποίο φέρεται να είναι το δεύτερο σκάφος που αναζητούσαν οι αρχές στην επιχείρηση ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μετά από καταδίωξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα ακινητοποιήθηκε έτερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα από την Αλβανία τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Το χρονικό της καταδίωξης

Αρχικά, η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορία για την πιθανή ύπαρξη δυο ταχυπλόων. Αυτά επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ενδεχομένως χασίς.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Για το λόγο αυτό έσπευσαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Λ.Σ. καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Frontex.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν στο ταχύπλοο πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν σε ακτή της Τουρκίας.