Το σχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις και τις νέες αντικειμενικές

Ο υπουργός Οικονομικών μιλάει στα «ΝΕΑ» και αποκαλύπτει ότι από το 2020 θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα προσδιορισμού αξιών ακινήτων ώστε η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη»

Επέκταση και αναμόρφωση του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων προωθεί η κυβέρνηση εντός του 2020, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στα «ΝΕΑ», κίνηση η οποία θα επηρεάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στον Οκτώβριο με όλα τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, νέα πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αύξηση του ελάχιστου ύψους διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, νέες διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκαλύπτει ότι «η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις» για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κερδών από ελληνικά ομόλογα στο πρωτογενές πλεόνασμα σημειώνοντας ότι «η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις στο πεδίο του δημοσιονομικού χώρου για την ανάληψη αναπτυξιακών δραστηριοτήτων το 2020».

Διαβάστε περισσότερα στη συνέντευξη του κ. Σταϊκούρα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk