Ξένες ταινίες
«Ο υπέροχος Γκάτσμπι» (The great Gatsby)
OPEN , 22.00
Στην τελευταία κινηματογραφική εκδοχή του μυθιστορήματος του Φ. Σκοτ Φιτσέραλντ, ο σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν σέβεται το έργο και προσπαθεί να ανιχνεύσει όσο το δυνατόν πιο εξονυχιστικά τον αντιήρωα του συγγραφέα, τον Τζέι Γκάτσμποι (Λεονάρντο Ντι Κάπριο), έναν πάμπλουτο τυχοδιώκτη που πίσω από την βιτρίνα της υπερβολής κρύβει έναν ρομαντικό εαυτό, αναζητητή της ουτοπίας και του αιώνιου έρωτα.  Συμπρωταγωνιστούν οι Κάρι Μάλιγκαν, Τόμπι ΜακΓκουάιρ και Τζόελ Εγκελστον. (ΗΠΑ/Αυστραλία, 2013, 100’)
«Spider – Man 3»
23.00, ANT1
Στον τρίτο «Spider Man» της τριλογίας του Σαμ Ράιμι με τον Τόμπι Μαγκουάιρ στον ρόλο του τίτλου, ο σκηνοθέτης θέλει να κάνει τη διαφορά εστιάζοντας στην σκοτεινή πλευρά του Ανθρώπου Αράχνη/ Πίτερ Πάρκερ. Ο Spider Man αντιμετωπίζει την ματαιοδοξία του αλλά και νέους εχθρούς (η ανανέωση της ανθολογίας των κακών ανέκαθεν βοηθούσαν το παλικάρι της Marvel Comics να δείχνει καλύτερο). Ο Sandman (Τόμας Χέιντεν Τσερτς) είναι ο πιο εφετζής των κακών καθότι φτιαγμένος από άμμο. Ο Βένομ (Τόφερ Γκρέις) προσθέτει χιούμορ ως το σκοτεινό alter ego του Αραχνανθρώπου. Όλα αυτά πλάθουν μια διασκεδαστική περιπέτεια αλλά και με σημάδια κόπωσης. (ΗΠΑ, 2007, 134’)
«Υπόθεση πολύ προσωπική» (Up close and personal)
00.30, ALPHA
Δυό μεγάλα ονόμα του Χόλιγουντ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η Μισέλ Φάϊφερ, συναντώνται γιά πρώτη φορά στην καλογυρισμένη τούτη αισθηματική περιπέτεια του Γιον Αβνέτ, η οποία αναφέρεται σε υπαρκτά πρόσωπα και γεγονότα:η Φάιφερ ενσαρκώνει την Τάλι Ατγουότερ, κάποτε συνεσταλμένη σερβιτόρα, που χάρη στο θάρρος ,το θράσος και τα κότσια της κατόρθωσε να γίνει ένα από τα οικειότερα πρόσωπα της Αμερικανικής τηλεθέασης και ο Ρέντφορντ τον δάσκαλο, μέντορα και εραστή της Γουόρεν Τζάστις, τον δημοσιογράφο που την βοήθησε στην καρριέρα της όσο κανείς άλλος. (ΗΠΑ, 1996, 119’)