Τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών σχολίασε στο κεντρικό δελτίο του One Channel, ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

«Ο κ. Βαρουφάκης, που θεωρείται υπεύθυνος για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και για τις δυσκολίες που βίωσαν οι Έλληνες τότε, φαίνεται πως για τον ίδιο η κρίση επεφύλαξε κέρδη και πλούτη.»

» Φυσικά είχε πόρους από την δουλειά που έκανε πριν γίνει υπουργός. Αλλά και από τα βιβλία και τις διαλέξεις μετέπειτα» σημείωσε ο κ. Καρακούσης.

«Αδιερεύνητο το πόθεν»

«Υπάρχει αρκετός πλούτος στην πολιτική. Όπως ο κ. Βαρβιτσιώτης που έχει 128 ακίνητα» επεσήμανε ο κ. Καρακούσης και εστίασε στην ουσία της διαδικασίας δημοσιοποίησης των Πόθεν Έσχες.

«Αυτό που μένει πάντα αδιερεύνητο, είναι το δεύτερος σκέλος του έσχες, το πόθεν. Είναι αδιευκρίνιστο για τις περισσότερες των περιπτώσεων. Υπάρχει ένα ζήτημα παλαιόθεν για αυτή την διαδικασία. Θα δείτε ότι πολλοί έχουν χαμηλές καταθέσεις.»

» Γεννάται υποψία ότι αρκετοί πριν ή μετά από τα capital controls, τοποθέτησαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Δεν γίνεται εδώ να υπάρχουν μέτρα σκληρής πολιτικής και οι υπεύθυνοι άσκησης πολιτικής να έχουν τα κεφάλαια τους εκτός. Υπάρχει θέμα ηθικής ως προς αυτό» τόνισε ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης.