Ευρωβουλή : Ποιοι εισπράττουν υπέρογκες αμοιβές εκτός του μισθού τους

Στη… φόρα βγήκαν οι αμοιβές των ευρωβουλευτών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εισπράττουν υπέρογκες αμοιβές εκτός του μισθού τους στην Ευρωβουλή

Στη… φόρα βγήκαν οι αμοιβές των ευρωβουλευτών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εισπράττουν υπέρογκες αμοιβές εκτός του μισθού τους στην Ευρωβουλή. Μεταξύ αυτών και έλληνες ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με μελέτη της ΜΚΟ, σχεδόν 50 ευρωβουλευτές κερδίζουν περισσότερα από 100.000 ευρώ ετησίως πέραν του μισθού του ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Integrity Watch, το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών της νέας συνέλευσης που εξελέγη τον Μάιο κράτησαν μια ακόμη δραστηριότητα για την οποία αμείβονται.

Στις πρώτες δέκα θέσεις βρίσκονται οι:

  • Μπενιαμίν Χαμπίμπ
  • Radosław Sikorski
  • Ανν Ουιντεκόμπε
  • Ρούπερτ Λόου
  • Γκι Φερχόφστατ
  • Ρίτσαρντ Τάις
  • Νάιτζελ Φάρατζ
  • Marek Belka
  • Χάννες Χάιντι
  • Ασγκέρ Κρίστενσεν

Οι έλληνες ευρωβουλευτές

Στην 25η θέση, όμως, από τους 748 ευρωβουλευτές στη λίστα, βλέπουμε τον Αλέξη Γεωργούλη, με «εξωτερικό» εισόδημα έως και 144.000 ευρώ.

Μάλιστα όσον αφορά τη λίστα των 21 ελλήνων ευρωβουλευτών, ο Αλέξης Γεωργούλης λαμβάνει την… πρωτιά! Δεύτερος έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αμοιβές εκτός ευρωβουλής που αγγίζουν τις 72.000 ευρώ.

Το οικονομικό… προφίλ του Γεωργούλη

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνείς Διαφάνειας, ο μισθός που λαμβάνει ο Αλέξης Γεωργούλης από το Ευρωκοινοβούλιο είναι 8757,70 €.

Όμως τα «εξωτερικά» του έσοδα εκτιμώνται στα 6.000 με 12.000 ευρώ μηνιαίως.

Από πού προέρχονται όμως αυτά τα λεφτά;

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, λαμβάνει συνολικά 1.000 ευρώ από την ενασχόλησή του με την ηθοποιία και τη… συγγραφή.

Ενώ τα περισσότερα έσοδα φαίνονται να προέρχονται από την παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων, αγγίζοντας ακόμα και τα 10.000 ευρώ.


Σε ό,τι αφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκτός του μισθού του στην Ευρωβουλή έχει εισοδήματα από την δικηγορία και από την εκμετάλλευση ενός ακινήτου του. Συνολικά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αμοιβές εκτός ευρωβουλής ύψους 72.000 ευρώ.

Τα εκατομμύρια του Παπαδημούλη

Στους εξαιρετικά ευκατάστατους πολιτικούς συγκαταλέγεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του που δημοσίευσε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, διαθέτει μεγάλη ρευστότητα και χαρτοφυλάκιο επενδυτικών τίτλων της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό έτος 2018, τα προσωπικά εισοδήματα του κ. Παπαδημούλη ανήλθαν σε 252.700,95 ευρώ και της συζύγου του σε 25.265,65 ευρώ.

Σε 18 τραπεζικούς λογαριασμούς το ζεύγος Παπαδημούλη έχει καταθέσεις συνολικού ύψους 1.094.550,12 ευρώ ενώ η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος με τον αδερφό της σε επιπλέον δύο λογαριασμούς με καταθέσεις 436.040,59 ευρώ.

Την ίδια ώρα το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημούλη κατά το συγκεκριμένο οικονομικό έτος περιελάμβανε 19 τίτλους μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων με αποτίμηση αξίας ύψους 973.593,94 ευρώ έως την εκποίηση 667 μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου(KBC PRIVILEGED) έναντι 211.952,59 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk