«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειαζόταν να ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη για να επιβεβαιώσει πως ένα προς ένα όλα τα προεκλογικά του επιχειρήματα δεν ήταν τίποτα περισσότερα παρά προσχήματα για μικροκομματικά οφέλη», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Αναφορές σε Μάτι, Συμφωνία των Πρεσπών και Ζάεφ

Οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μάτι κατά την ομιλία του στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρουν σημειώνει η Κουμουνδούρου, «αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε προσώρας τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης έχει μέχρι στιγμής να επιδείξει:

-Την παραδοχή του ότι από “επιζήμια” και “προδοτική” η Συμφωνία των Πρεσπών, πλέον έγινε μία Συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις.

-Την τραγελαφική επικοινωνιακή διαχείριση που επιχείρησε το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, τον οποίον χαρακτήριζαν στις ενημερώσεις τους “ομόλογο” του κ. Μητσοτάκη, ξεχνώντας να αναφέρουν από πού είναι, ενώ στη συνέχεια ως διά μαγείας αφαιρέθηκε από τηλεγράφημά του ΑΠΕ η αρχική αναφορά σε “Βόρεια Μακεδονία”».