Σε… διαζύγιο πριν ακόμη την τέλεση του «γάμου» οδηγήθηκαν οι εταιρείες Phillip Morris και Altria. Πρόκειται για το σχέδιο συγχώνευσης των δύο «αδερφών» εταιρείων, ένα σχέδιο που φαίνεται ότι ναυαγεί οριστικά.

Η Phillip Morris, μητρική και της ελληνικής καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, είναι γνωστή διεθνώς από το σήμα του Marlboro και έχει τον έλεγχο των διεθνών δραστηριοτήτων της παλιάς ενιαίας καπνοβιομηχανίας, ενώ η Altria απευθύνεται μόνο στην αμερικανική αγορά και έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη διακίνησης του IQOS, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Phillip Morris.

Η Altria έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στα προϊόντα ατμίσματος, με την εξαγορά της Juul, εταιρείας με το μεγαλύτερο μερίδιο στις ΗΠΑ.

Μετά τους θανάτους που έχουν καταγραφεί και συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο η Juul έχει υποστεί πλήγμα στην αμερικανική αγορά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι θάνατοι αφορούν σε ηλεκτρονικό τσιγάρο ενώ το IQOS δεν είναι κάτι τέτοιο. Περιέχει καπνό ο οποίος θερμαίνεται και δεν καίγεται με αποτέλεσμα να μην παράγει καπνό σαν του τσιγάρου.

Οπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, θα επικεντρωθούν στην κοινή προσπάθεια για να προωθηθεί το QOS στην αμερικανική αγορά, μετά την άδεια κυκλοφορίας που έλαβε το προϊόν από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων.