Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου ο Προϊστάμενος οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», Ζώης Τσώλης για τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook στην ελληνική οικονομία.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός που θα δούμε τις επιπτώσεις να διαχέονται σε πολλούς κλάδους της οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Τσώλης και συμπλήρωσε πως «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το χρέος που αφήνει η εταιρεία στους Έλληνες ξενοδόχους είναι της τάξεως των 300.000.000 ευρώ».

Το επόμενο βήμα για τους Έλληνες επιχειρηματίες, σύμφωνα με τον κ. Τσώλη είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να περιποιηθούν τους πελάτες τους μέχρι αυτοί να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, καθώς «τα σημάδια και η συμπεριφορά μας είναι ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο για την ελληνική φιλοξενία».

Ο κ. Τσώλης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια χρεοκοπία στις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες αυτών και αυτές θα αφορούν την αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών αλλά και των εργαζομένων.

Πηγή: onetv.gr