Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε ο οικονομολόγος και αναλυτής διεθνών αγορών Κωνσταντίνος Γκράβας.

Στο τραπέζι του One Talk Weekend, ο κ. Γκράβας, μίλησε για το πώς διαμορφώνεται σήμερα ο χάρτης των διεθνών οικονομικών σχέσεων, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα, λίγο μετά την οικονομική κρίση και αφού ξεπέρασε από τον κίνδυνο ενός «Grexit», βρίσκεται εν μέσω ενός «ακήρυχτου οικονομικού πολέμου» καθώς η χώρα αποστραγγίζεται από ανθρώπινο δυναμικό και τραπεζικές καταθέσεις υπέρ του πλούσιου Βορρά, κάτι που όπως υπογράμμισε, στο πλαίσιο της ευρωζώνης έχει έρθει η ώρα να διορθωθεί.

Απαντώντας τώρα στο ερώτημα, του κατά πόσο βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο κ. Γκράβας δήλωσε: «Οι οικονομολόγοι πολλές φορές βγαίνουν σαν «Κασσάνδρες» και μιλούν για οικονομική κρίση. Η αλήθεια είναι ότι οι οικονομολόγοι μοιάζουν περισσότερο με τους μετεωρολόγους. Τα εργαλεία τους δηλαδή δεν είναι τόσο προφανή ώστε να προβλέψουν μία οικονομική κρίση. Η οικονομική επιστήμη δεν είναι αποστειρωμένη. Τα ίδια δεδομένα σε άλλο χρονικό πλαίσιο, μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός για να τον παραβλέψει κανείς».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκράβας μίλησε για το πώς το Brexit μπορεί να επηρεάσει τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα έδωσε και τις δικές του εκτιμήσεις για τον ρόλο των ΗΠΑ στην σκακιέρα των σύγχρονων οικονομικών εξελίξεων.

Πηγή: onetv.gr