Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, όπου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, τη ΔΕΗ, αλλά και το τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα έτσι ώστε να έρθει η πραγματική ανάπτυξη στη χώρα.

Με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας «επανήλθε η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα στη χώρα, η ελπίδα για το αύριο», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης πριν ξεκινήσει να σχολιάζει την υπόθεση Novartis, για την οποία είπε ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς».

Αναφέρθηκε στην πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης που απασχολεί τη χώρα τον τελευταίο καιρό υπενθυμίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, και πως έχει ήδη αρχειοθετηθεί η υπόθεση που εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για έναν πρώην πρωθυπουργό δεν είναι δόκιμο να υπάρξει προκαταρκτική εξέταση» ανέφερε σχετικό με τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Καραγκούνσης, ενώ κατέληξε πως η Βουλή θα αποφασίσει για το τι θα γίνει.

«Ξεχωριστό πράγμα οι πολιτικές ευθύνες και άλλο οι ποινικές», δήλωσε σχετικά. Μίλησε ακόμα για τη ΔΕΗ και την ανάγκη διάσωσης και εξυγείανσης της επιχείρησης και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, θα βρεθεί ενδιαφερόμενος. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξεταστεί το προφίλ του κάθε πελάτη και να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να κρατηθεί στα πόδια της η ΔΕΗ ζωντανή», δήλωσε εμφατικά. Αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία ως βουλευτής υποστηρίζοντας πως «την πολιτική δεν στην επιβάλει κάνεις. Έχεις ένα συγκεκριμένο σκοπό, θες να ασχοληθείς με τα προβλήματα του τόπου σου. Πάντα ο στόχος είναι να καλυτερεύσεις τη ζωή των πολιτών».

Για το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα, υπογράμμισε πως «πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η φιλοσοφία, να μάθει ο πολίτης να είναι συνεπής απέναντι στο κράτος», ενώ σημαντικότερη προτεραιότητα θεωρεί την ατομική ευθύνη.

Φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και παραδέχτηκε πως χρειάζεται πολλή δουλειά έτσι ώστε να φτάσει η Ελλάδα σε ένα επίπεδο όπου οι πολίτες της θα είναι ευχαριστημένοι. «Παρότι είναι δύσκολη η ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία, η χώρα μας θα πάει καλά, οι οιωνοί είναι πολύ καλοί, αλλά θέλει προσπάθεια», κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr