Σταθερά βήματα προς την κανονικότητα κάνει η κυβέρνηση.

Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 30%, τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για την εξόφληση των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την Εφορία ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών.

Με τους επικεφαλής των θεσμών να βρίσκονται στην Αθήνα ξεκινά σήμερα η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο των δανειστών έχει οριστεί το μεσημέρι όπου στο τραπέζι των συζητήσεων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανοίξει τη βεντάλια όλων των θεμάτων.

Από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2020 με τη νέα φορολογική κλίμακα, τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία με διπλασιασμό του αριθμού των δόσεων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τις 120 δόσεις μέχρι και τα κίνητρα που σχεδιάζονται για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια φιλικά προς το περιβάλλον, την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά.

Ακόμη και η δημοσιονομική βόμβα των αναδρομικών θα τεθεί επί τάπητος υπό το φως των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους και εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Διαβάστε ακόμα στο ρεπορτάζ της Μαρίας Βουργάνα:

– Ξεκινά σήμερα η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση

– Τι δείχνει για την Ελλάδα η αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας των θεσμών;

– Ποιες θα είναι οι κινήσεις στήριξης των οικογενειακών προϋπολογισμών;

– Το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει την τύχη των αναδρομικών για τους συνταξιούχους

– Τι μελετά η κυβέρνηση για πετρέλαιο θέρμανσης και απόσυρση των παλαιών ΙΧ;

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν