Στη σύλληψη τριών μελών κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 26 κιλά κάνναβης.

Στους συλληφθέντες, 34 και 50 ετών και ένα 44χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι επέβαιναν σε τρία οχήματα έγινε έλεγχος, ενώ διέρχονταν από παράπλευρη οδό της Περιφερειακής, από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σθεναρή αντίσταση προέβαλε ο 34χρονος

Ο 34χρονος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη, εμβόλισε τα αστυνομικά οχήματα προκαλώντας υλικές ζημιές και προέβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψη. Στο αυτοκίνητο του οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.073 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 34χρονος άντρας είναι στέλεχος εγκληματικής συμμορίας και ότι είχε αναλάβει την παραλαβή εντός της ελληνικής επικράτειας της κατεχόμενης από το κύκλωμα ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, την απόκρυψη και αποθήκευση και στη συνέχεια παράδοσή της σε άλλα μέλη, με σκοπό τη διακίνηση στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου στην περιοχή του Ευόσμου και σε δύο υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους στην πολυκατοικία, στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμά του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 25.704 γραμμαρίων, τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι, το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ και οκτώ κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του thestivalgr.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία για εγκληματική συμμορία, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ