Αισθητή έγινε από εχθές το βράδυ η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Τα ξημερώματα της Κυριακής καταγράφηκαν πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες τόσο στα ορεινά όσο και στα ημιορεινά ηπειρωτικά.

Όσον αφορά την Ήπειρο, το αυτόματο σύστημα μετεωρολογικών σταθμών, κατέγραψε την χαμηλότερη θερμοκρασία στη Βωβούσα που ήταν και μία από τις χαμηλότερες σε όλη της χώρα.
Ο υδράργυρος «έκανε βουτιά» στους 3,8 βαθμούς της κλίμακας Κελσίου μετατρέποντας σε χειμερινό  το Κυριακάτικο πρωινό της 22ης ημέρας του  Σεπτεμβρίου!Στο Μέτσοβο, τα Θεοδώριανα και την Τύρια το θερμόμετρο κατέβηκε μεν σταμάτησε όμως στους οκτώ βαθμούς κελσίου.Χειμώνας στα ορεινά, καλοκαίρι στα παραθαλάσσια

Χειμώνας στα ορεινά, καλοκαίρι στα παραθαλάσσια… Το πρωί η ελάχιστη θερμοκρασία στην Πάργα ήταν 19 βαθμοί όσο και στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. Αργότερα ανέβηκε ακόμη περισσότερο.  Έτσι οι λουόμενοι των περιοχών της Ηπείρου δεν πτοήθηκαν από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και απόλαυσαν και σήμερα το μπάνιο τους!

Ηγουμενίτσα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
(φωτογραφία, Βάσω Παπαφωτίκα)