Oι φανατικοί του είδους το φωνάζουν εδώ και χρόνια: αν η ρουλέτα θεωρείται ο απόλυτος τζόγος και το σκάκι είναι το κορυφαίο παιχνίδι στρατηγικής, το πόκερ συνδυάζει και τα δύο, λιγότερο την τύχη και περισσότερο τις δεξιότητες. Δεν χρειάζεται πάντως να είναι κανείς επαγγελματίας για να ξέρει ότι όλα παίζονται στα κρυφά φύλλα και τελικά ο αγώνας κρίνεται στον αιφνιδιασμό του αντιπάλου με ένα «φλος ρουαγιάλ», τον καλύτερο (και σπανιότερο) συνδυασμό ανοιχτών και μυστικών τραπουλόχαρτων.

Η παρτίδα του πολιτικού πόκερ, που έχει ξεκινήσει, προδιαγράφεται μακρά. Και προς το παρόν οι βασικοί παίκτες κρατούν κλειστά τα χαρτιά της κρίσιμης αναμέτρησης, η οποία θα διαμορφώσει μέσα στους επόμενους μήνες το νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Πρωθυπουργός μοιράζει την «τράπουλα» με αδιαμφισβήτητο στόχο να αναδειχθεί κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στους (τουλάχιστον) τρεις κομβικούς γύρους.

Και αυτό γιατί η κατάληξη της υπόθεσης Novartis για τα πολιτικά πρόσωπα, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το νέο Σύνταγμα, όπως θα προκύψει από την αναθεωρητική Βουλή, θα καθορίσουν συνδυαστικά, με τα γεγονότα να εξελίσσονται σε παράλληλη τροχιά, τη σφραγίδα της εποχής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Novartis στην αφετηρία εξελίξεων  

-Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό

 -Τι φέρνουν το νέο Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ