Τηλεπαιχνίδι

Αδύναμος κρίκος

ΣΚΑΙ, 18.40

Το παγκοσμίου φήμης παιχνίδι γνώσεων επιστρέφει στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος, παραγωγής BBC, έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, όπου οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει έναν αντισυμβατικό ρόλο.

Ξένες ταινίες

«Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης» (Penguins of Madagaskar)

STAR, 21.00

Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, «μυστικών», φτερωτών κατασκόπων στην ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας. Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη. Οι καλύτεροι των καλύτερων, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος – είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος, που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του. Η ασυνήθιστη αλλά σούπερ αποτελεσματική ομάδα έχει έναν σημαντικότατο στόχο: θα πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο. (ΗΠΑ, 2014, 79’)

«Πυροσβεστικός σταθμός 49» (Fire station 49)

ALPHA, 00.45

Κάτω από την επίβλεψη και το ακούραστο βλέμμα του αρχηγού Μάικ Κέννεντι, ο Τζακ Μόρισον θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο έμπειρους πυροσβέστες στον πυροσβεστικό σταθμό της Βαλτιμόρης. Ο ζήλος, η αυταπάρνηση, το θάρρος και η αίσθηση του καθήκοντος είναι τέτοια, που δεν υπάρχει σχεδόν καμία επέμβαση της πυροσβεστικής χωρίς τη συμμετοχή του. Όταν όμως παγιδευτεί σε ένα κτήριο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του αποστολής, θα είναι η πρώτη φορά που μέσα στον πύρινο κλοιό θα αναρωτηθεί σοβαρά κατά πόσο αυτή η αφοσίωση στο καθήκον τόσα χρόνια, τον στέρησε από τη γυναίκα του, τα παιδιά του αλλά και από την ίδια τη ζωή εκεί έξω. Θα προλάβει άραγε να επανορθώσει; Ένταση, αγωνία, οι ήρωες της καθημερινότητας και οι προσωπικές υπερβάσεις σε μια σφιχτοδεμένη ταινία με ένα λαμπρό καστ ηθοποιών πρώτης γραμμής. (ΗΠΑ, 2004, 110’)